01243

Alcatel E 157

Mielőtt elkezdeném, először is szeretnék köszönetet mondani az Alcatelnek, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a tesztkészüléket. Rendkívül kedvező árú és tudású készülék. Független ára 9990 Ft.

Külső

Közepes, könnyű, kézreálló. Gombjai gumiból készültek, joystickja 2 állású, könnyen kezelhető. Billentyűi zölden világítanak. Töltője és headset bemenete teljesen kompatibilis a legtöbb Alcateléval.

650 mAh Li-ion akksija van. Az akkumlátor külön áll a hátsó fedlaptól.

 

Kijelzője 102*80 pixel, monokróm, de itt jön a beugratás, ugyanis a mnókróm kijelző mögött van egy film lap egy színes háttérképpel (nem változtatható) és mindezt fehér ledek világítják meg, így kissé 3D-snek hat az egész. Mindenesetre sokkal jobban olvasható, mint ha csak sima zöld vagy narancssárga világítás lenne. Kijelzőjén jól olvasható a szöveg, jó nagyok a betűk. A szám billentyűkön kívül találunk rajta egy le- és felfelé gombot, ami alap képernyőn a telefonkönyvet és a üzeneteket hozza be, ezenkívül hívás fogadása és elutasítása gombot, és két soft billentyűt is, amit programozhatunk.

Belső

Főmenüjét a bal oldali soft billentyű megnyomásával érhetjük el. Menüje egyszerű, könnyen kezelhető.

Telefonkönyv

A telefon memóriájában maximum 255 telefonszámot tárulhatunk, bejegyzésenként 1 telefonszámmal, ha több számot szeretnénk be kell érnünk a SIM kártyával..

 

Hívás közben lehetőségünk van hívás kihangosítására, 2. hívás kezdeményezésére, a telefonkönyv és az smsek elérésére.

Üzenet

Szimpla egyszerű 160 karakteres üzenet küldésére van lehetőségünk. A telefonban tárolhatunk néhány üzenetet, nem csak SIM kártyán. Van T9 is a szövegbevitelhez. Ajánlott használni, mivel a készülék az alapszöveg bevitelnél nem támogatja a magyar ékezeteket..

Szolgáltatások

Riasztás akár 4 időpontban is , számológép. Ezenkívül beállíthatjuk mikor kapcsoljon be és ki a telefon. A készülék polifónikus csengőhangok megszólaltatására is képes, bár ezeket utólag nem bővíhetjük.

Beállításoknál állíthatjuk a kontrasztot, de teljesen ki is kapcsolhatjuk a világítást,de invertálhatjuk a kijelzőt is.

Játék

Kettő gyári játék közül válogathatunk. Egy jó kis tetris, és egy fal rombolós játék. A második játék kissé lassú, de a tetris élvezhető.

W@p

A készülék se wap böngészőt, se infra portot nem tartalmaz. Így a képek és csengőhangok bővítésére se nyílik lehetőségünk.

Értékelés

Belépő szintű telefon kiemelkedő tulajdonságokkal és remek árral. Azoknak ajánlható még akik szeretik az apró és könnyű telefonokat.